6 mai 2011

trei coranice

cuvioşia nu stă în a vă întoarce feţele spre răsărit sau spre apus, ci cuvios e acela care crede în allah şi în ziua de apoi, în îngeri, în carte şi în profeţi, dă din avere - în pofida iubirii pentru ea - rudelor, orfanilor, sărmanilor, călătorului, cerşetorilor şi pentru răscumpărarea robilor, îşi împlineşte rugăciunea (as-salat), dă dania (az-zahat), cei care ţin legământul, dacă s-au legat, cei care sunt răbdători la nenorocire, la rău şi în momentele de primejdie. aceştia sunt evlavioşii cu adevărat, aceştia sunt cei cu frică (al-mu'taqun)! (2,177)

averea şi copiii sunt podoaba vieţii lumeşti, însă lucrurile care rămân sunt faptele bune ce vor avea la domnul tău mai bună răsplată (18,46)

pe cea care preacurveşte şi pe cel care preacurveşte biciuiţi-i pe fiecare cu câte o sută de lovituri. (24,2)

***, coranul cel sfânt, editura islam, 1999, traducere de liga islamică şi culturală din românia

4 comentarii:

  1. Mde, valabil şi pentru creştini, mozaici, budişti etc.etc.etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. pe bune. abia astept un profet care sa zica, bai, nu conteaza sa crezi si sa faci fapte bune ci sa-ti faci dracu toate rugaciunile si sa preacurvesti.

    ar fi o mutare salutara a accentului de pe chestiile esentialiste pe alea periferice. o migratie.

    RăspundețiȘtergere
  3. As dori sa cumpar aceasta editie, a II-a din 1999, Editura Islam, Timisoara! Unde as putea sa o gasesc, sau sa o comand? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dalea Alexandru - eu am primit cartea de la o turcoaică. probabil că o poți găsi la liga islamică http://www.islam.ro/contact.php sau pe undeva pe okazii, sau pe la un anticariat.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...