29 decembrie 2013

„cimitirul“ de teleșpan




6 comentarii:

  1. "Cimitirul" de Teleșpan? Vorbiți serios? Alt cap de operă al "noului val" al prozei noastre tinere - SSR (sex, sânge și rahat)! Acum și un pic gay (= modern), pe deasupra... Nu că literatura populară sau cultă n-ar fi și ea plină de SSR, de lesbiene sacre ori de uraniști celebri, dar, credeți-mă, pe cuvânt de pionier, motivele alea erau doar "unelte" sau "artificii", nu un scop în sine, pentru epatat guguștucii(=fraierii, desigur, interlocutorii se exclud), iar rezultatul obținut era chiar literatură!
    Dinu D. Nica

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e un roman caracterizat de SSR, ci unul pop care amuză, dar care este pe alocuri și profund, și care mai ales se citește cu mare plăcere, cu tot limbajul licențios. eu numesc asta literatură. să nu uităm că satyricon nu e, totuși, în căutarea timpului pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Riguros exact! La nivelul lor de baza, nici Satyricon, nici In Cautarea..., nu sunt Cimitirul! Simplul limbaj licentios, nu intra in discutie, ci ceea se afla sub el si ceea ce se face cu el. Iar pentru amuzament, putem utiliza si alte metode, clasice ori neclasice.

    RăspundețiȘtergere
  4. @dragos

    Ce inseamna roman pop? Popular cumva? Nu te-ai prins ca "popularitatea" depinde (in cazul lui Telespan) de doua lucruri importante?
    1. PR-ul delirant facut de catre colegii lui din trustul mass-media din care el a facut parte;
    2. Homosexualitatea folosita pe post de subiect de literatura (care literatura? ca tot nu pricep), cel mult este o carte plina de mistouri si scene porcotoase explicite scrisa de un homosexual, putea fi scrisa si de un hetero, nu asta conteaza in beletristica, ci valoarea literara care lipseste in cazul de fata.

    Daca tot zici ca ti-a placut cartea Cimitirul, sunt curios sa vad daca o veti scoate drept cea mai buna carte la concursul literar Augustin Fratila de anul viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, roman popular. misterele parisului pentru sec.19, zece negri mititei pentru sec.20. indiferentde tema acestuia, infierent de felul cum e promovată.

      dincolo de ceea ce a fost o ironie, eu nu pot spune care va fi scorul final la augustin frăţilă, dar mă îndoiesc că juriul alex ştefănescu, dan c mihăilescu, dan cristea enache îl va pune printre cele 5. şi-apoi, cele 2 romane de anul trecut sunt chiar bune.

      Ștergere
  5. Mie mi s-a parut asa de aberant ca o carte de nivelul asta e proclamata cea mai buna carte din 2013 - si inca in 2 locuri, si pe bookaholic si pe hyperliteratura - ca i-am facut pe blogul meu o "recenzie" poate mai dura decat merita. Pana la urma cartea e citibila, pe alocuri amuzanta, pe alocuri iritanta, pe alocuri gretoasa (fazele cu lins in cur, clisme etc.), merge de citit in tren (sau pe buda), dar daca asta e cea mai buna carte din 2013, atunci chiar vine sfarsitul lumii / literaturii...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...